Kedves Kolléga!

A tavalyi évhez hasonlóan -- de rendhagyó módon a konferencia másnapján -- idén is egy különleges kísérőrendezvény társul a Legyél Te is Informatikus! – Informatikai Oktatási Konferenciához. A 6 órás, angol nyelvű workshopon, Eugene Morozov, a NetAcad Technical Team régiónkért felelős vezetője segítségével szerezheted meg az alapszintű jártasságot egy ma még újdonságnak tekinthető, de a jövőt egyértelműen meghatározó területen.

A hálózatok parancssoros felületről (CLI) történő konfigurálása és felügyelete túl sok hibalehetőséget rejt, és már nem képes hatékonyan megbirkózni a modern hálózatok méretének növekedésével, valamint az üzletmenethez kapcsolódó egyre gyakoribb módosítási igényekkel. A modell-vezérelt programozás (Model Driven Programmability) újfajta megközelítésmódja viszont lehetővé teszi a körülményekhez alkalmazkodó, szoftverrel vezérelt változtatásokat. A workshop során elsajátíthatod a hálózati eszközök programozott és automatizált konfigurálásának, illetve felügyeletének alapjait. Ezen belül megismerkedsz a YANG modell-rendszerrel, valamint az eszközökhöz API-szintű kapcsolatot biztosító RESTCONF és NETCONF protokollokkal.

Ha a szakképzésben tanítasz informatikai rendszerüzemeltetőket, akkor számodra különösen fontos lehet ez a terület, mivel a 2020. szeptemberében induló új technikusi képzésben a hálózatok programozásának kompetenciája már szerepel az elvárások között. A workshopon való részvétellel egyike lehetsz azon keveseknek, akik felkészülten várhatják az új kihívásokat.

A foglalkozást záró számonkérést sikeresen teljesítők a workshop akkreditált oktatóivá válnak a NetAcad rendszerben!

Kérjük, hogy a hatékony munka érdekében hozd magaddal a laptopodat!

A közös ebédről és frissítőkről mi gondoskodunk!

  • Időpont: 2020. február 22. (szombat) 09:00-15:30
  • Helyszín: Cisco Magyarország irodaház, Tokaj tárgyaló (1123 Budapest, Csörsz u. 45.)
  • Jelentkezési határidő: 2020. február 16. (vasárnap) éjfél

A részvétel ingyenes, de a helyszín korlátozott kapacitása miatt (legfeljebb 25 fő) regisztrációhoz kötött.

Amennyiben kérdésed lenne, keress bennünket az info@http-alapitvany.hu e-mail címen vagy a +36 1 2254702-es telefonszámon.